nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

De Aura

De aura is een energieveld dat constant in beweging is. Ook reageert het op andere aura’s, mensen en dieren die voorbijkomen en invloeden van buitenaf. Zo heeft alles een aura, de aarde, sterren, planeten en ook bomen en planten, etc  De aura is bedoeld om te beschermen. Een simpel voorbeeld is een eivorm dat rond je zit. De ene zijn/haar aura is veel groter dan de ander. Een aura kan versterkt worden of verzwakt. Meridianen zorgen voor de energiegeleiding en bloedbanen zorgen voor de bloedverdeling in het lichaam. Al wat we meemaken ligt als een blauwdruk opgeslagen in onze energie. Niets gaat verloren. Dit energieveld geeft ons veel informatie wanneer er een klacht is en het ontstaan ervan. Op sommige momenten gebeurd er iets dat dit opgeslagen gevoel triggert, maar dit alleen als hetgeen men opgeslagen heeft niet verwerkt is. Verwerking is dus heel belangrijk! 
Stress kan enorme gevolgen hebben op de aura en wanneer men een zwakkere aura heeft door bijvoorbeeld vermoeidheid kan het zijn dat er nog extra problemen ontstaan. Alles dat in het leven gebeurd heeft een trilling (energietrilling) en kan je in balans of uit balans brengen. Daarom is het belangrijk om de aura te versterken! Aura’s zijn constant in beweging en bij een gezonde nachtrust wordt deze ook goed opgeladen. Wanneer je moe bent zal de aura ook verzwakt zijn. Stralingen van overal kunnen aura’s ook erg verzwakken. Wanneer je door de stad loopt kan je verzwakt worden door de stralingen van gsm, gsm masten etc. Maar ook thuis door allerlei stralingen van pc etc. We kunnen deze toestellen moeilijk wegdenken en het maakt het leven ook wel interessant doordat we enorm veel kunnen leren op internet etc. Maar de stralingen krijgen we erbij. Daar kunnen we veel aandoen met de aura schoon te maken en te onderhouden door enkele basisoefeningen te doen. Alle mensen kunnen deze basisoefeningen uitvoeren. Ook mensen die bedlegerig zijn en niet voor pc zitten krijgen toch ook stralingen van overal. Met een beetje hulp kan heel veel. Ook aardstralen en zonnestralen hebben hun straling. Bij een overdosis van straling die dan resoneert met de trilling van de mens komen er storingen die zich uiten in vele kwalen. Ook met stenen zijn er hele mooie resultaten te bereiken. Alles in de mens, dier, natuur en heel het universum is gebaseerd op evenwicht. Wanneer je zelf begint met je chakra's in balans te brengen zal je dit duidelijk voelen doordat je veel minder last zal hebben van stress en daaraan gerelateerde pijnen verdwijnen. Problemen zoals onzekerheid gaan weg en je leert goed omgaan met je lichaam. Het lichaam is ons voertuig en als we het goed onderhouden zal alles ook veel makkelijker gaan.


 

De Chakra's


Wat zijn Chakra’s?
Chakra’s zijn onderverdeeld in de 7 belangrijkste Chakra’s over het lichaam en werken als draaikolken (energie aantrekkend of kan ook negatieve energie aantrekkend zijn) 
Zoals alles twee kanten heeft om in  balans te komen. 

Elke chakra heeft bepaalde eigenschappen
Beginnende van ONDER naar BOVEN.
“Een sterke basis geeft een goede start”.

Eerste Chakra/ Basischakra/ Rootchakra / Muladhara   
staat voor veilig gevoel, basisvertrouwen, assertiviteit, 
De eerste chakra ligt aan de stuit onderaan de rug, tussen de benen.
Wanneer deze uit balans is kan je last hebben van: Rugpijn en stress, blaasinfecties, chronische vermoeidheid, artritis, fobieën, angsten, onveilig gevoel, reuma, aambeien enz.

Tweede Chakra/ Heiligbeenchakra/ Sacrale Chakra/ Svadisthana  
staat voor creativiteit, plezier, optimisme, levensvreugde
De tweede chakra ligt aan de onderkant van de buik.
Wanneer deze uit balans is kan je last hebben van: problemen rond seksualiteit, immuunsysteem uit balans, creativiteit niet kunnen uiten, menstruatieproblemen, niet durven leven maar altijd plichtsgevoel hebben enz.

Derde Chakra/ Zonnevlechtchakra/ Solar Plexus/ Manipura    
staat voor de wil, eigenwaarde, zelfrespect, eigen keuze durven maken
De derde chakra ligt boven de navel ongeveer aan de maagstreek.
Wanneer deze uit balans is kan je last hebben van: problemen rond de navel, energie te kort,-maag, -lever, -galblaas, -alvleesklier, -miltproblemen. Ook op gebied van niet jezelf kunnen zijn. Angst en geen kracht om nee te zeggen. Voor jezelf opkomen is dan moeilijk enz.

Vierde Chakra/ Hartchakra/ Heart Chakra/ Anahata   
staat voor liefde, broederschap/zusterschap, waardering
De vierde chakra ligt aan het hartgebied.
Wanneer deze uit balans is kan je last hebben van: hoge bloeddruk, hartaangelegenheden, problemen zoals intens verdriet, jaloezie, gevoel van afwijzing, geen verbinding met anderen, eenzaamheid. Angst om mensen of dieren te verliezen waarvan je houd enz.

Vijfde Chakra/ Keelchakra/ Throat Chakra/ Vishuddha     
staat voor emoties uiten, vrij kunnen spreken, eerlijk de mening zeggen
De vijfde chakra ligt aan het keelgebied.
Wanneer deze niet in balans is kan je last hebben van:  moeilijk je mening uiten, spraakstoornissen, keelproblemen, schildklierproblemen enz.

Zesde Chakra/ Voorhoofdchakra/ Third Eye Chakra/ Ajna    
staat voor inzicht, verbeelding, kennis, intuïtie
De zesde chakra ligt tussen de ogen, iets erboven in het midden
Wanneer deze uit balans is kan je last hebben van: je intuïtie niet durven volgen, oogproblemen, hypofyse problemen, weinig inzichten, linkeroog gerelateerd

Zevende Chakra/ Kroonchakra/ Crown Chakra/ Sahasrara    
staat voor eenheid met alles dat is, reinheid, mededogen
De zevende chakra ligt aan de kruin
Wanneer deze uit balans is kan je last hebben van: het niet begrijpen of het niet meer weten, angsten en zweverig gevoel, paniekaanvallen door te sterke spirituele ontwikkeling op korte termijn. Gerelateerd aan rechteroog. 


Naargelang hoe men dingen wilt leren verwerken of loslaten of juist aantrekken kunnen de Chakra’s veel hulp bieden. 

Een Chakra kun je opendraaien of meer dichtdraaien. Opendraaien betekend dan ook dat de energie die voor jou belangrijk is via de Chakra binnenkomt. Ook van negatieve energie kunnen we dingen leren. Voorbeeld dat we ons beter moeten afsluiten voor bepaalde dingen. Dit kunnen we leren. De lessen in het leven hebben ook veel te maken met hoe we ons op elk moment voelen. Of het nu positieve energie is of negatieve energie die de Chakra aanzuigt, het belangrijkste is om de Chakra in balans te krijgen. Yin-Yang. Teveel positieve energie is uitputtend en teveel negatieve energie ook!
Wanneer een chakra niet goed functioneert geeft dit problemen op het lichaamsgedeelte waarmee het is verbonden.
Voorbeeld: Kinderen die nog heel klein zijn hebben een spontaniteit om U tegen te zeggen, maar het kan zijn dat naarmate ze ouder worden problemen in het leven meemaken die de Chakra’s uit balans brengt. Zo kunnen ziekten ontstaan. Wanneer het kind veel gepest wordt op school kan hij/zij gevoelsmatig de hartchakra sluiten om de pijn niet te voelen, ook de tweede chakra wordt dan soms spontaan gesloten en ze durven niet veel meer. Creativiteit gaat weg en ze worden vermoeid en bang. Ook voeding speelt hierin een rol. Omdat via voeding ons lichaam ook wordt versterkt of verzwakt. 
Of het kind durft niet meer praten uit angst gepest te worden en als gevolg sluit de keelchakra. Ze kunnen hun mening niet meer zeggen met alle gevolgen van dien. Zo zijn er enorm veel klachten en pijnen die eerst in de aura en chakra kruipen en daarna manifesteren in lichamelijke klachten. Wanneer dit lang aanhoud kunnen er na een tijd ook zichtbare problemen ontstaan zoals keelontstekingen, spraakstoornissen, en andere problemen in het keelgebied. Dit is dan op gebied van de keelchakra. Maar zo kan dit voor elke chakra.

Eerst zet zich een probleem in een chakra vast en wanneer het niet verwijdert wordt kan het naar de desbetreffende organen gaan en daar zichtbare problemen geven. Dit kan bij iedereen.
Om deze chakra’s in balans te brengen is het ook interessant om weten dat iedereen energie heeft. Er is opbouwende energie en afbrekende energie. Voorbeeld sporten kan energie geven maar als je dit tegen je zin gaat doen gaat sporten je eerder verzwakken en energie afnemen. Iedere mens is uniek en net iets anders. Dus wat voor de één goed is kan voor de ander minder goed zijn. 
Dit kan je ook leren. Door te weten waar Chakra’s voor staan en door te zien naar het "zelf" kunnen we veel oplossen. Gemanifesteerde vormen zoals mensen en dieren etc hebben ook de energietrilling die net als een radiozender werkt. Je kan je erop afstellen. Alles bestaat uit trilling en frequenties. Het lichaam, de geest en de ziel zijn verbonden.

Wanneer je de uitleg over de stenen leest zal je zien dat er telkens een chakra bijstaat. Deze steen zal de Chakra in balans brengen door de bepalende kracht van de steen. Voorbeeld: tijgeroog staat voor zelfbescherming en assertiviteit, maar is men te zeker van zichzelf is het niet goed om nog meer tijgeroog te dragen, vermits deze nog assertiever maakt en zo tot arrogantie kan leiden. Dus moet je afwegen of je teveel of te weinig van iets hebt. 

Wanneer je niet weet welke steen bij jou past kan je dit leren bij ons.
Wij werken met kristalleggingen om mensen in balans te brengen. We werken met Chakrastenen die op elkaar zijn afgestemd maar toch ook hun eigen energie behouden. Ook kunnen Chakra’s worden opengedraaid waar nodig en meer toegedraaid waar nodig, dit gebeurd met bergkristalpunten. Het geeft een bevrijdend gevoel.

De Chakrastenen dienen opgelegd te worden op de bijhorende chakra. 
Het aanvoelen van welke chakra uit balans is komt er ook bij.
Zo blijft de ene steen soms langer liggen dan de andere om de energie in balans te brengen.
Duur: 1uur waarvan half uur kristallegging en half uur gesprek.  

Wil je het bij ons laten doen: zie Consult kristallegging

De 7 Chakra’s  
draaien vooraan (staat voor gevoelens) zoals een draaikolk de mens in, 
draaien achteraan (staat voor de wil) zoals een draaikolk de mens in 
bovenste chakra (staat voor verbinding met spirituele) draaien de mens in en maakt verbinding met hartchakra
onderste chakra (staat voor verbinding met de aarde) draaien de mens in en maken verbinding met hartchakra
De hartchakra is het midden van de 7 basischakra’s.
De nieuwe tijd energie is erop gesteld dat mensen meer met hun hart gaan leven; Meer begrip, liefde en vertrouwen worden wakker. Door de hartenergie te laten stromen via de chakra's van beneden naar het hart en van boven naar het hart bekom je een hele mooie energie. Deze energie komt via het hart naar buiten en kan je onvoorwaardeljke liefde schenken.

Op foto 1 kan je de chakrapunten bekijken. 
Op foto 2 zie je hoe de energie binnenkomt tot in de mens. 
Op foto 3 lig je op de rug en/of buik en blijven de punten hetzelfde als foto 1 en 2 en daar worden de chakrastenen opgelegd.

Foto
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.