nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Mens en magnesium:
Magnesium is een stof die overal in de natuur voorkomt. Het menselijk lichaam bevat gemiddeld 28 gram magnesium, waarvan ruim de helft in de botten. Het speelt een cruciale rol bij meer dan 300 lichaamsprocessen! 

Normaal gezien komt magnesium voor in veel soorten voeding. Maar door de uitputting van de bodem en ook kunstmest gaat er enorm veel magnesium verloren in de voeding. Hierdoor bevat ons voedsel 20% minder magnesium dan in de tijd van onze grootouders.
Veel mensen hebben een tekort aan magnesium. Dit geldt voor 30% tot 50% van de westerse bevolking. Dit is wetenschappelijk bewezen. 

Magnesiumtekort kan leiden tot uiteenlopende klachten. Dit begint meestal met pijn in de voeten, spierkramp en/of lusteloosheid. Als men de klachten negeert kunnen er ernstiger aandoeningen ontstaan. 
Magnesiumtekort wordt in verband gebracht met depressies, maar ook met hart- en vaatziekten en reumatische aandoeningen. 
Magnesiumtabletten kunnen diarree veroorzaken en worden maar voor 15% opgenomen in het lichaam. De overige magnesium gaat verloren in het maag en darmkanaal. Daarom is de beste manier om magnesiumtekort tegen te gaan door toediening via de huid met crème, gel, voetbaden, of baden,... 

Voor een goede energiebalans!
Magnesiumtekort is een bekend verschijnsel bij mensen met vermoeidheidsklachten. Magnesium is van groot belang voor onze koolhydraatstofwisseling en voor het transport en opslag van insuline, dat onze bloedsuikerspiegel reguleert.

Voor sterke botten!
Magnesium zorgt, samen met calcium, voor de opbouw van sterke botten. Een goede balans van magnesium en calcium is hierbij essentieel. 
Te veel calcium, zonder extra magnesium, zorgt voor verkalking in de aderen, spieren en gewrichten!!

Spierpijn en kramp en menstruatiepijnen verdwijnen!
Magnesium speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding en de contractie van de spieren. Het verwijdert melkzuur na inspanning of stress. 
Wie gezonde spieren wilt behouden heeft magnesium nodig.
Ook voor zwangere vrouwen die vaak last hebben van spierkrampen door een groter verbruik van magnesium zijn de Zechsal producten ideaal.

Goede hartconditie!
Het verband tussen magnesiumtekort en hartritmestoornissen is overduidelijk aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Voor een goede conditie van het hart is magnesium heel belangrijk. Het hart is tenslotte een van de grootste spieren in ons lichaam.

Tegen hoofdpijn en migraine!
Door magnesiumolie of de gel in te wrijven ter plaatse van de nek worden de spieren die hoofdpijn kunnen veroorzaken veel rustiger en gaat hoofdpijn op een natuurlijke manier tegen. 

Tegen psoriasis!
Zechsal wordt ook gebruikt door mensen met eczeem, huidallergie, of andere huidklachten. De huid herstelt zich, schilfers verdwijnen en de jeuk neemt snel af.

Pure kwaliteit
Het werkzame bestanddeel in Zechsal is de magnesiumchloride gewonnen in de Zechsteinzee, dit is een ondergrondse opgedroogde zee van miljoenen jaren oud. Door het mineraal hieruit te winnen verkrijgt men de puurste en krachtigste vorm van magnesium. Vermits het 1600 meter diep uit de grond komt is het niet vervuild! 
De Zechsal producten bevatten de hoogste concentratie van deze zuivere magnesium.
 
Het Zechstein Inside keurmerk geeft deze garantie.
De Zechsal producten zijn niet op dieren getest en bevatten geen conserveringsmiddelen en zijn 100% natuurlijk.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.